Klanten vinden? Zo simpel is dat nog niet!

Stel je bent een dienstverlener in de evenementenbranche. Met hart voor je werk zet je je iedere dag in om jouw cliënten een fantastische tijd te bezorgen. En dan opeens volgen er bezuinigingen. Recht tegen je gevoel in moet je nu keuzes maken uit een lijst met taken die allemaal even belangrijk lijken te zijn. Ineens houd je je bezig met geldstromen en tijdsloten. Ik had het geluk om te spreken met Lisa, zo’n dienstverlener met passie. Zij wil graag weer het verschil maken in de evenementenbranche. Werken vanuit haar hart en dit keer vanuit een eigen onderneming. Maar hoe pak je dat nu precies aan? Hoe vind je je klanten?

lees meer...

Nieuwsbrief, irritatie of inspiratie?

Ik zie het steeds vaker en heb het zelf ook overwogen. Maar ik houd er toch weerstand tegen. Geautomatiseerde emailmarketing. Mijn weerstand wordt vaak bevestigd door mijn klanten. Ze willen natuurlijk graag een klantenkring opbouwen en groeien, en daar zouden nieuwsbrieven aan bij kunnen dragen. Tegelijkertijd vertellen ze zelf ook een hekel te hebben aan de vele nieuwsbrieven die ze ontvangen.

lees meer...

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Ik vraag me al sinds mijn puberteit af waarom zoveel vrouwen in Nederland parttime werken. Als je alleen al kijkt naar Frankrijk dan is daar fulltime werken ook voor vrouwen de standaard. Mijn examenopdracht van het VWO heb ik destijds geschreven over het onderwerp “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”.

lees meer...

Artis, KLM, BAM, FrieslandCampina en vele anderen

Het rijtje groeit en groeit…

Steeds meer bedrijven kondigen een reorganisatie aan waarbij vele banen op de tocht staan. Misschien werk jij ook bij een bedrijf waar de toekomst onzeker is. Vreselijke onzekerheid en wellicht slapeloze nachten. Afwachten hoe het besluit van de werkgever zal uitvallen en wat de vakbond zou kunnen betekenen in de onderhandelingen.

lees meer...

Al mijn kennis en ervaring

Een jaar geleden zag de wereld er nog heel anders uit. Alles leek vanzelf te gaan, bedrijven groeiden en bloeiden. Dat leidde tot fantastische omzetten en dito winsten.

Wie had toen kunnen vermoeden dat een organisme met een grootte van slechts 0,12 micron de hele samenleving zo gigantisch op z’n kop zou zetten?

Je ontkomt er niet aan. Corona heeft heel wat teweeg gebracht. Bedrijven reorganiseren en passen zich aan aan de veranderende markt. Helaas gaat dit soms gepaard met ontslagen en verliezen mensen hun baan.

Misschien hoor je zelf wel bij deze groep. En anders is er wel iemand in je directe omgeving die met een reorganisatie of ontslag te maken krijgt.

Al jarenlang begeleid ik ondernemers bij het succesvol ontwikkelen van hun bedrijf. Voor startende ondernemers heb ik een uitgebreid stappenplan ontwikkeld. Daarmee leggen ze een stevig fundament voor het zelfstandig ondernemerschap en schieten direct succesvol uit de startblokken.

Mijn bedrijf EIGEN WIND heeft zich gespecialiseerd in outplacement van werknemers die voor zichzelf willen beginnen. Van werknemer naar ondernemer. Al mijn kennis en ervaring van het ondernemerschap zet ik in om deze groep startende ondernemers een succesvolle start te laten maken.

Ik heb een paar vragen aan je en zou het super fijn vinden als je me hiermee zou willen helpen:

  • Ken jij iemand die zijn of haar baan verliest?
  • Ken jij iemand die voor zichzelf wil beginnen?
  • Ken jij bedrijven die genoodzaakt zijn te reorganiseren?
  • Heb jij contacten met HR-managers?


Graag kom ik in contact met deze mensen. Zou je mij kunnen introduceren bij deze contacten in je netwerk?

Ik bied een persoonlijk drie maandentraject waarin ik mensen volgens een uitgebreid stappenplan opleid tot succesvol ondernemer.

Daarnaast bied ik bedrijven een in company training voor werknemers die het ondernemerschap overwegen.

lees meer...

Ellen, nog één ding hè….

Ik weet niet hoe jij dat had bij de eerste keer dat iets had geleverd als ondernemer. Maar ik merk echt dat ik ook wel een beetje op ga in de waan van de dag. Het is zo ontzettend mooi.

lees meer...

Glamping

Om mezelf te inspireren wandel ik regelmatig in de Noord-Hollandse duinen. Daar zag ik een prachtig voorbeeld van kansen zien! Op het braakliggende terrein van een oude camping bouwde een groep plaatselijke ondernemers een tijdelijke hippe glamping voor ouders met kinderen.

lees meer...

Zelf aan het roer staan

Heb jij de keuze al gemaakt voor het ondernemerschap? Zelf aan het roer staan, je eigen werktijden bepalen en doen waar je passie ligt. Dat is een fantastisch vooruitzicht!

lees meer...

Raak jij je baan kwijt?

Misschien verlies jij straks je baan en moet je opzoek naar iets nieuws. Je voelt nu al de pijn van iets dat over een paar maanden op je af gaat komen. Er komt een vreemde angst in je op, angst voor het onbekende en angst voor het verlies van opgebouwde privileges, de status en zekerheden.

lees meer...

De crisis en nieuwe mogelijkheden

Gedwongen door de Corona-crisis op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Raak jij binnenkort je baan kwijt? Dan is dit het moment waarop je jezelf afvraagt of je wel verder wilt in loondienst. Zou er überhaupt wel een leuke baan voor je zijn? Of kies jij ook voor het ondernemerschap?

lees meer...

Ga het doen!

Om echt in actie te komen heb je persoonlijk leiderschap nodig. Je moet leiding kunnen geven aan jezelf, misschien wel moeilijker dan leiding geven aan je medewerkers. Gisteren volgde ik een masterclass persoonlijk leiderschap, daar ontdekte ik opnieuw dat het belangrijk is om gezond te zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam, zo werd dat immers vroeger al benoemd.

Wanneer je leiding wilt krijgen over jezelf is het van belang dat je jouw prefrontale cortex in goede conditie houdt. Het voorste puntje van je brein is betrokken bij cognitie, bijvoorbeeld bij het aanmaken van doelen en subdoelen. Het zorgt ervoor dat je niet impulsief reageert op gebeurtenissen, maar een keuzefase inbouwt tussen stimulans en respons. Eerst denken dan doen.

lees meer...