De crisis en nieuwe mogelijkheden

De crisis en nieuwe mogelijkheden

Gedwongen door de Corona-crisis op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Raak jij binnenkort je baan kwijt? Dan is dit het moment waarop je jezelf afvraagt of je wel verder wilt in loondienst. Zou er überhaupt wel een leuke baan voor je zijn? Of kies jij ook voor het ondernemerschap?

Ik heb al ruim 20 jaar geleden voor het ondernemerschap gekozen. Natuurlijk heeft deze crisis ook gevolgen voor mijn bedrijf. Maar ik ben zelf aan zet. Niet afhankelijk van wat mijn werkgever voor me beslist. Ik kan zelf inspelen op nieuwe kansen. Ik heb een week genomen om eens goed na te denken over hoe ik verder wil met mijn onderneming. Dat heeft geleid tot de volgende strategische keuze:

✔ Ik verbreed mijn markt met het aanbieden van outplacement, specifiek gericht op het traject van werknemer naar ondernemer. Daar kan ik mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van ondernemers naar een succesvol bedrijf namelijk goed voor inzetten.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat er zeer veel nieuwe werklozen bijkomen de komende jaren (wat een verrassing!) maar ook dat 17% van de nieuwe werklozen kiest voor het ondernemerschap. Dat laatste vond ik verrassend hoog.

✔ Om deze nieuwe ondernemers succesvol te maken, bied ik een 3 maanden traject aan waarin ik ze de kneepjes van het ondernemerschap bijbreng. Want je kunt goed zijn in je vak, succesvol ondernemen vraagt toch andere kwaliteiten.

Nu volop aan de slag met het uitwerken van mijn keuze. Als ervaren ondernemer met veel kennis van marketing en communicatie weet ik hoe je een omslag kunt maken en wat ik moet inzetten om mijn potentiële klanten naar mijn bedrijf te leiden. Maar het blijft een flinke klus!

Ik neem je de komende weken mee in mijn activiteiten om mijn nieuwe doelgroep te bereiken.

Wil jij eens met mij sparren over jouw dromen en plannen? Neem gerust eens contact op via ellen@eigenwind.com.


#voorjezelfbeginnen #jedromenwaarmaken #vanwerknemernaarondernemer #reorganisatie #ontslag #nieuwebaan #ondernemer #eigenbedrijf #eigenbaas #outplacement #transitievergoeding