Raak jij je baan kwijt?

De toekomst is onzekerder dan ooit. Hoe deze crisis zich verder zal ontwikkelen is erg onduidelijk. Echter, de kans is groot dat we er allemaal op de een of andere manier mee te maken krijgen.

Misschien verlies jij straks je baan en moet je opzoek naar iets nieuws. Je voelt nu al de pijn van iets dat over een paar maanden op je af gaat komen. Er komt een vreemde angst in je op, angst voor het onbekende en angst voor het verlies van opgebouwde privileges, de status en zekerheden.

Nu ik dit schrijf herken ik het gevoel van toen ook weer. De kriebels, de onzekerheid, de zoektocht. Uit de tijd dat ikzelf in loondienst werkte. Niet meer helemaal tevreden met mijn baan, weinig uitdaging voelen, maar toch bang voor het verlies aan vastigheid. Kan ik straks mijn hypotheek nog wel betalen? Kan ik dan überhaupt nog wel gewoon boodschappen doen? Hoe overleef ik dit als ik geen inkomen meer heb? En man, wat deed het een pijn toen ik mijn leaseauto moest inleveren!

Gelukkig kende ik het leven als ondernemer ook al. Ondernemen is voor mij kansen zien, uiting geven aan je creativiteit, vrijuit denken zonder beperkingen, geen ellelange vergaderingen, geen collega’s hoeven overtuigen van je ideeën, maar gewoon DOEN.

Ergens in jou schuilt er ook een ondernemer. Je overweegt al langer om de stap te maken. Je bent een kei in je vak. En eigenlijk wil je al heel lang aan de slag met dat briljante idee.

Overweeg jij je leven een andere wending te geven? Je loondienstverband los te laten? Een leven als ondernemer te starten?

Als jij goed bent in je vak, een fantastisch idee hebt, en er 100% voor wilt gaan, dan heb je aan drie belangrijke basisvoorwaarden voldaan.

MAAR …, ben je ook opgeleid als ondernemer? Ondernemen is namelijk ook een vak. Hoe zet je je product of dienst in de markt? Waar zitten je klanten? Wie zijn je concurrenten? En het voornaamste, hoe haal je een goed inkomen uit je bedrijf?

Op dit moment ontwikkel ik een test om te beoordelen of jij geschikt bent als ondernemer. Jij kunt dan als één van de eersten mijn test doen. De test staat nog niet online. Ik ben namelijk nog druk met het aanpassen van mijn website. Toch weerhoudt het er mij niet van om jou alvast te helpen met het opzetten van je eigen onderneming.

Benieuwd of er in jou ook een ondernemer schuilt? Stuur me dan een mail ellen@eigenwind.com


#voorjezelfbeginnen #jedromenwaarmaken #vanwerknemernaarondernemer #reorganisatie #ontslag #nieuwebaan #ondernemer #eigenbedrijf #eigenbaas #outplacement #transitievergoeding